Yeni nesil kataloglar ile her müşteriye 1 maket

Başlık, kulağa çok çılgınca geliyor olabilir ancak, Bursa’da ilk kez 3 Boyut Medya Reklam Ajansının geliştirdiği uygulama ile artık bu mümkün. Kataloglardan, dergi ve gazete ilanlarından, projenin 3 boyutlu modelinin incelenmesine imkan veren uygulama ile artık her eve projenin 1 maketi girecek.

Kataloglar yeterli gelmiyor

Büyük maliyetler ve emekler harcayarak hazırlanan standart katalog çalışmaları projenizi ne kadar anlatıyor? Bursa’da onlarca inşaat firmasının proje kataloglarını inceledik. Birçoğu standardın dışına çıkamayan, proje hakkında çok az bilgi veren ancak projeyi pazarlama aşamasında hiçbir etkisi olmayan kataloglar. Dijitalleşen dünyayı düşündüğünüzde, bu şekilde bir katalog size maliyetten başka birşey getirmeyecektir.
Peki kataloglar için ne yapılmalı? İnşaat firmalarının proje katalogları nasıl hazırlanmalı? Nasıl bir tasarım ve hangi tür bilgiler ile katalog oluşturulmalı?
Bunlar yaptığımız görüşmelerde bizlere sıkça sorulan sorulardan birkaçı. Bunları cevaplamadan önce, şunu söylemek istiyorum. Eğer ki müşterinin elindeki tüm birikmişini alacaksanız ve hatta onu borca sokacaksanız, o müşteri kendisine verilen her tanıtım aracını defalarca ve en ince ayrıntısına kadar okuyup inceleyecektir. Kendinizi ev alacak bir müşteri yerine koyun ve size düzgün bilgi veremeyen katalog ya da broşür karşısında firmaya bakış açınız ne olurdu?

Peki kataloglar için ne yapılmalı?

Öncelikle, proje katalogları için en önemli unsur; Projeyi klişenin dışına çıkarak, öyküleyici bir anlatımla tanıtmaktır. Mesela;
‘Geleneksel mahalle kültürü burada yaşayacak’ demek sadece sayfayı doldurmaktır. Kimse geleneksel komşuluk ilişkileri vaadi ile ev satın almaz. Projenin böyle bir vaadi varsa ve vurgulamak istiyorsanız bunu daha öyküleyici bir dille anlatmanızda fayda var.
Tasarımın yanında kataloglarda önemli olan proje hakkında doğru görsellerin kullanılıp kullanılmadığıdır. Eğer ortada henüz bir bina yoksa müşterilerinize hayal satmak zorundasınızdır. Biz 3 Boyut Medya olarak bu hayali somut hale getiriyor ve projenin tamamlandığında nasıl gözükeceğini tamamen gerçek görüntüler yardımı ile gösteriyoruz. Bursa’da ilk kez bizlerin yaptığı gökyüzünden projeyi tamamlanmış gibi hemde 360 derece gerçek görüntüler ile kataloglara entegre ediyoruz. Bu sayede müşteri adayınız katalogdan sadece bilgi edinmiyor, projenin tamamlandığında nasıl ve nerede olacağını, çevresinde nelerin olduğunu tamamen gerçek görüntüler ile gökyüzünden cep telefonu yardımı ile inceleyebileiyor. Yine Bursa’da ilk kez 3 Boyut Medya’nın gerçekleştirdiği 360 derece video teknolojisi ile katalogdan daireyi satış pazarlamadan sorumlu çalışanınız ile 7/24 kesintisiz 360 derece gezebilecek. Bu uygulamalar müşteriye güven vermenin yanında, firmanıza prestij katacak tanıtım araçlarıdır.

Satış ofisinden sonra pazarlamaya devam ederseniz kazanırsınız.

İnşaat firmaları tüm tanıtımlarını müşteri adaylarını satış ofislerine getirtebilmek üzerine yapıyor. Tüm kataloglar müşteriniz satış ofisinize gelirse etkili olacaktır. Peki müşteriniz satış ofisinize geldi projenizi inceledi. Kataloğu aldı ve gitti. Size birkaç sorum olacak;
Verdiğiniz katalog ya da tanıtım materyalleri projenizi tek başına pazarlayabilecek mi?
Müşteriniz maketi görmek ya da yakın çevresine projeyi göstermek istediğinde satış ofisine getirmesi gerekecek. Bunu yapabilecek zamanı ve imkanı var mı ?
Çok büyük maliyetler harcayarak örnek daireler oluşturuyorsunuz. Peki müşteri adaylarınızın o daireyi inceleyebilmek için zamanı var mı?
gibi birçok soru sorulabilir.

Size sorduğum soruların hepsini tek bir katalog ile yapabileceğinizi söyleseydim. Yani katalog üzerinden proje maketini inceleyebileceğini, katalog üzerinden örnek daireyi gezebileceğini ve o örnek daireyi gezerken, sizin o kişiye bilgiler verebileceğinizi, cep telefonları sayesinde sizin projenizi katalog üzerinden yakın çevresine tanıtabileceğini ve bu sayede yeni müşteriler kazanabileceğinizi söylesem çılgınca mı olur.

3 Boyut Medya olarak yeni nesil kataloglar ve tanıtım araçları hazırlıyoruz. Bunlar sayesinde sizde tanıtım ve pazarlamanızı güçlendirebilir, marka bilinirliğinizi arttırabilir, daha güvenilir prestijli firma olabilir en önemlisi rakiplerinizden bir kaç adım öne geçebilirsiniz.
Katalogdan maket inceleme uygulamamız için aşağıdaki Ali Bostancı İnşaat için hazırladığımız örnek videoyu inceleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

Her katalog 1 maket

Merhabalar;
‘Her katalog 1 maket’ sloganı ile Bursa’da yine bir ilke imza attığımız, arttırılmış gerçeklik uygulaması ile konut firmalarının tanıtımlarına yeni bir heyecan getirdik. Daha önce Coca Cola, Pepsi, Domestos gibi dünya devi markaların kullandığı uygulamayı, Bursa’da ilk kez uygulayan firma olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Peki ‘Her katalog 1 maket’ sloganı nedir?

Büyük maliyetler harcanarak hazırlanan katalog, maket, dergi ve gazete ilanlarını daha etkili hale getirmek, proje maketini bu basılı ürünler aracılığı ile hedef kitlenin olduğu her yere götürmek amacıyla oluşturduğumuz bir slogandır. Daha açık anlatmak gerekirse, 1000 adet katalog artık 1000 adet(en az) maket görevi görecek. Bu sayıya firmanın, dergi ve gazete ilanlarını da eklediğimizde sayı etkileyici bir hale geliyor. Elinde proje kataloğu ya da dergi gazete ilanlarından birisi olan kullanıcı, projenin 3 boyutlu modelini cep telefonundan ya da tabletinden inceleyebilecek.

Son yıllarda konut alanında yaşanan hızlı gelişmeler ve değişimler, firmaları standart yapısından çıkarıp, daha dijital, daha farklı olma yoluna götürdü. Çünkü marka bilinirliği ve prestiji için farklılaşma kavramı son yıllarda çok daha fazla önem kazandı. Standart tanıtımlar ile müşterilerin dikkatini çekemeyen inşaat firmaları, farklı tanıtım yollarına başvurarak, daha kolay farkındalık yaratmakta, proje tanıtımlarını ve hatta satışlarını daha hızlı yapmaktadır. 3 Boyut Medya olarak bizde, sektöre kazandırdığımız birçok yeniliğin ardından arttırılmış gerçeklik teknolojisinide Bursa’da yapan ilk firma konumundayız.

Her müşteriye 1 maket vermek neden önemli?İncelemek için TIKLAYINIZ…

Aşağıda Ali Bostancı İnşaat’ın Bursa Mudanya bölgesinde inşaatı devam eden Falez Evleri 2 projesinin örnek videosundan örnek bir çalışmayı inceleyebilirsiniz.

Yeni nesil, geleneksel reklam mecraları terk ediyor

Geleneksel kitle iletişim araçlarından gazete, radyo ve televizyon, son yıllarda yaygınlaşan bilgisayar ve mobil teknolojiler karşısında kullanım alanını günden güne kaybediyor. İstanbul’da faklı yaş gruplarından oluşan 400 kişiyi kapsayan araştırma, özellikle Z kuşağı olarak kabul edilen 14-17 yaş arasındaki gençlerin geleneksel medya araçlarını terk etme eğilimi gösterdiğini ortaya koydu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilimdalı, Bilişim dalında yüksek lisans tezi kapsamında Üsküdar Üniversitesi ortaklığında Şaban Özdemir tarafından yapılan araştırma, Y ve Z kuşağının radyo, gazete, televizyondan daha çok akıllı telefon, bilgisayar teknolojilerine vakit ayırdığını gösterdi. Yrd. Doç. Dr. Şevki Işıklı danışmanlığında gerçekleştirilen “Kuşaklar Teorisine Göre Türkiye’deki Gençlerin Medya Kullanım Alışkanlıkları ve İstanbul Örneği” isimli çalışmada kuşakların medya araçlarından en çok hangisini, hangi amaçla kullandığı araştırıldı, bireylerin medyayı kullanım oran ve amaçlarının farklılaştığı görüldü. 8 ilçede X, Y ve Z kuşağından bireylerle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları şöyle:

Radyo, evleri terk ediyor!

Evdeki radyo, bilgisayar, televizyon bulundurma oranında radyo en düşük çıkarken, radyo dinleme oranları ise Z kuşağı için yüzde 22, Y Kuşağı için yüzde 32, X kuşağı için ise yüzde 48. Gençlere oranla ileri yaştakiler radyoyu daha çok dinliyor. Gençler radyoyu en çok cep telefonundan dinlediğini belirtirken, X kuşağı radyoyu en fazla radyo-teyp çalardan dinliyor. Araştırmada X, Y ve Z kuşaklarının en çok kullandığı iletişim araçlarına ilişkin veriler de elde edildi. Z kuşağı çok cep telefonu kullanıyor, radyo, gazete ve televizyonu daha az tercih ediyor.

Televizyonu ise en çok X kuşağı izliyor. X kuşağı interneti, yüzde 33 oranı ile en çok haber okuma ve gündemi takip etmek amacıyla kullandığını belirtmiş. Y kuşağı yüzde 23 oran ile en çok sosyal medya amaçlı, Z kuşağı ise en çok sosyal medya ve oyun, eğlence amaçlı kullanıyor.

Araştırmada X kuşağının yüzde 99, Y kuşağının yüzde 100, Z kuşağının yüzde 97’sinin akıllı telefon sahibi olduğu görülmüş. X kuşağının yüzde 32’si günlük 4 saat ve üzeri, Y kuşağının yüzde 62’si 4 saat ve üzeri, Z kuşağının da yüzde 53’ü günlük 4 saat ve üzerinde cep telefonu ile zaman geçiriyor. Bireylerin yaşları küçüldükçe televizyon izleme saatleri de kısalıyor. X kuşağı en çok haber-tartışma programlarını seyrettiğini belirtirken Y ve Z kuşağı en çok dizi izlediğini söylemiş. Her gün gazete okuyanların oranı X kuşağında yüzde 63, Y kuşağında yüzde 35, Z kuşağında ise yüzde 9.

KİM, HANGİ KUŞAKTA?

X kuşağı: 1965-1979 yılları arasında doğanlar.

Y kuşağı: 1980-1999 yılları arasında doğanlar.

Z kuşağı: 2000 yılı ve sonrasında doğanlar.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Yeni hizmetimiz Bursa basınında yer buldu

   Konut katalogları canlanıyor

   İnşaat sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alan ve proje tanıtımlarının yanında satışlarda da en etkili tanıtım aracı olarak görülen kataloglar, artık 3 boyutlu maket özelliği ile yeni bir boyut kazanıyor. Bursa’da ilk kez yapılan ve görenleri şaşkına çeviren arttırılmış gerçeklik teknoloji sayesinde, inşaat firmaları başta olmakla birlikte birçok sektörün tanıtımına yenilik geliyor.

Bursa’da faaliyet gösteren 3 Boyut Medya Reklam Ajansı tarafından, Bursa’da ilk kez yapılan ve basılı ürünleri hareketlendiren teknoloji sayesinde, kataloglar artık maket görevi de görecek. Teknolojinin, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılan inşaat firmalarının yükünü hafifleteceğini belirten Ajans Başkanı Oğuzhan PEHLİVAN, her kataloğun bir maket görevi göreceğini ve bu sayede proje kataloğunun girdiği her eve maketinde gireceğini söyledi. Pehlivan; ” Bursa’da inşaat sektörü son yıllarda çok hızlı büyüme gösterdi. Gerek kentsel dönüşüm projeleri gerekse firmaların yaptıkları vizyon projeler ile Bursa inşaat sektörünün öncü şehirleri arasına girmeyi başardı. Bu kadar çok proje olunca tüm tanıtım alanları da çok çabuk tüketildi ve yeni teknolojilere ihtiyaç duyuldu. Bursa’da ilk olan arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak yaptığımız uygulama ile artık gerek katalog ve açık hava reklamları gerekse de dergi ve gazete reklamları daha güçlü tanıtım aracı olacak.” dedi.

Yabancı yatırımcıların ilgi odağı

Bursa’da özellikle inşaat sektörün son yıllarda Arap yatırımcıların buluşma noktası olduğunu hatırlatan Pehlivan, yeni teknolojinin yurtdışı pazarlarında, konut projelerini en ince detayları ile tanıtabileceğini ve bu sayede satışların hızlanacağını belirtti. Pehlivan; ” Firmalar binlerce lira para verip çok kaliteli kataloglar yaptırıyorlar. Ancak dijital çağda yaşadığımızı düşündüğümüzde insanlar artık okumak yerine izlemek ve hatta hissetmek istiyorlar. Bizde bunu dikkate aldık ve tanıtımı yapılacak projenin gerek genel görünümünü gerekse kat planlarını katalog içerisinde 3 boyutlu şekilde yerleştirdik. Bu sayede müşteri adayları alacakları ev, ya da ofisin bilgilerini ister okuyarak isterse de cep telefonundan sayfayı taratarak 3 boyutlu şekilde inceleyebiliyor. Bu uygulama sayesinde müşteri adaylarının firmaya olan güveni ve bakışı değişiyor.” dedi.

“Dijitale ayak uydurmayan markalar yok olmaya mahkumdur”

Teknolojinin gelişmesi ile insanların, zamanlarının büyük çoğunluğunu sosyal medya kanallarında geçirdiğini ve bundan dolayı firmaların tanıtımlarının birçok kanal üzerinden dikkatli şekilde yapılması gerektiğini belirten Pehlivan, dijitalleşmenin önemli olmaktan öte artık gereksinim olduğunu söyledi. Türkiye’de milyonlarca kişinin akıllı cihaz kullandığını hatırlatan Pehlivan, markaların dijital dünyayı gereksiz görmesinin hatalı olacağını belirterek şunları söyledi; ” Önceden katalog yaptırmak prestij olarak görülürdü. Ancak şimdi en kaliteli malzemelerden yapılan kataloglar bile bu imajı yaratmıyor. Çünkü hayatımız dijitalleşti ve insanlar farklılık bekler oldu. Kataloglarda tanıtım için yetersiz hale geldi. 3 Boyut Medya olarak biz biliyoruz ki, bir projenin maketini başka bir şehire ya da ülkeye taşımak hem çok maliyetli hem de zaman alıcı bir iş. Biz Bursa’da yaptığımız bu uygulama ile her kataloğu projenin maketi haline getirdik.” dedi.

   

Bursa Olay Gazetesinde yayımlanan haberimizi aşağıdaki linkten de okuyabilirsiniz.
http://www.olay.com.tr/konut-kataloglari-canlaniyor/119634/

Kataloglarınız projenizi doğru anlatıyor mu?

Merhabalar;

Çok büyük beklentiler ile bir projeye başladınız. Mimarlar ile görüşmeler yapıldı. Tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar planlandı. 2. aşama
olarak render çizimleriniz hazırlandı. Bu süre haftalar, belki aylarca sürdü. Peki şimdi ne yapmanız gerekiyor?
Sıradan bir katalog ile mi müşterinin karşısına çıkacaksınız?
Markanızı ve projenizi doğru anlatmayan bir katalog ile pazarlama yapmak size değer katar mı?
Sadece render çizimlerinden oluşan bir katalog, müşterinin kafasındaki tüm sorulara cevap olabilir mi?
Projenin konumunu ve çevresini katalogta doğru şekilde müşteriye anlatabiliyor musunuz?

İşte tüm bu sorulara cevap verecek etkili katalog çalışması nasıl yapılır?

Öncelikle, kişilerin hayatlarında sadece 1 kere ev satın aldıklarını düşünürsek, müşteri adayınıza verdiğiniz katalog ve broşürler, o kişinin
kafasındaki tüm soru işaretlerini yok edecek, markanıza ve projenize güven duygusu yaratacak şekilde tasarlanmış olması gerekiyor.
Bunun için öncelikle müşteri adayınız katalogu eline aldığında kafasındaki oluşacak ilk soru işareti ‘ Bu firma nasıldır? Acaba güvenilir mi?
sorusuna cevap vermek olmalıdır.
Şunu düşünebilirsiniz;
– Ben her yıl yeni projeye başlıyorum ve her yıl katalogta kendimden bilgi vermek sıkıcı olmaz mı ?
Hayır,kesinlikle olmaz. Çünkü sizden ev alacak kişilerin büyük çoğunluğu, yüksek ihtimal sizinle ilk kez temasa geçiyor, kataloğunuzu ilk kez
eline alıyor ve projenizi ilk kez inceliyor olacak. Sizin o projenizden önce yaptırdığınız belki 10 katalogta kendinizi anlatmanız, o yeni
müşteri için bir anlam ifade etmeyecektir. Müşteri bugünkü projeniz ile ilgileniyorsa, o projenizin kataloğunda markanızı tanımak isteyecektir.

2. detay ise projenizi detaylı ve doğru bir dille hikayeleştirerek anlatın.

Hikaye ve inşaat ne alaka diye düşünebilirsiniz. Hatta biz edebiyat yapmıyoruz diye de düşünebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın ki kötü
hazırlanmış bir render çizimleri kadar kötü ve soğuk bir dille anlatılmış yazılarda projenizi olumsuz etkileyecektir.
Ülkemizde okuma alışkanlığının çok düşük olmasından dolayı, kişilerin hayal güçleri güçlü değildir. Bunun dışınd okuma alışkanlığı olmadığından
sıkıcı bir dille yazılmış yazılar kişileri sıkacak, okumasını engelleyecektir. Bu da markanız ve projeniz için olumsuz bir sonuçtur. Bir projeyi
hikayeleştirerek anlatırsanız, kişiler üzerinde hem etkisi daha fazla olur, hemde kişileri sıkmadan projeniz ile ilgili tüm detayları anlatmış
olursunuz. Unutmayın ki müşteri adaylarınız hayatlarında ilk ve belki son kez çok büyük paralar ödeyerek hatta büyük borçların altına girerek ev
sahibi olacaklar. Bu yüzden proje hakkında tüm detayları okumak ve anlamak isteyecektir.

3. detay; proje konumunu anlatmaya çalışmayın, direk gösterin.

Fatih Terim, Galatasaray’ın başında UEFA final maçı öncesi soyunma odasında yaptığı konuşmadan alıntı yaparsak, ” Taktik maktik yok. Bam Bam
Bam.”
Şehirler değişiyor. Siz bölgenizde en yeni projeyi yapan marka olabilirsiniz. Ancak hedef kitleniz hayat koşuşturmacasından ve iş yoğunluğundan
şehrin gelişmesine ayak uyduramayabilir. Çoğu zaman gelişen bölgelerin son durumu hakkında bilgi sahibi olmayabilir. Google haritalarıda
kullanıcılara, Türkiye’de güncel görüntüleri göstermediğinden projenin konumunu doğru şekilde aktaramazsanız, müşteri adaylarının kafasındaki en
önemli soruya cevap veremezsiniz. Çok sık rastladığım bir şey; katalog çalışmalarının son sayfalarına Google haritasından ekran görüntüsü alıp
koymak. Peki o Google haritası müşteri adaylarınıza eksiksiz şekilde proje konumu ve çevresi hakkında bilgi veriyor mu? Mesela önünden geçen
yolun genişliğini, çevresinin ferah ve açık olmasını, projenin arazi büyüklüğünü ve ihtişamını gösterebiliyor mu? Ne yazik ki hayır.
Siz sadece müşteriye çoğu zaman neresi olduğunu anlayamayacağı haritalar gösterip onlardan; işte projemiz burada ve bu bölge çok özel bir
konumda mesajını anlamalarını bekliyorsunuz. Ancak yanılıyorsunuz. Çoğu kişi bu vermek istediğiniz mesajı anlamıyor. Bırakın anlamayı, projenin
konumu hakkında en ufak bir bilgi sahibi dahi olamıyor.

Peki ne yapılabilir?

Bursa’da ilk kez 3 Boyut Medya’nın yaptığı ve inşaat firmalarının projelerinin konumunu gerçek görüntüler ile göstermeye yarayan, gökyüzünden
360 derece görüntüleme sistemi müşterinizin kafasındaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır.
Öncelikle gökyüzünden 360 derece görüntüleme nedir bunun cevabını verelim;
Kendi bünyemizde bulunan insansız hava aracı ile projenin inşaa edileceği yeri gökyüzünden 19-25 arasında fotoğraf ile görüntüleyip, daha
sonrasında bunu özel teknikler kullanarak interaktif hale getirilmesidir. Yani kişiler projenin olduğu yerde 50 metre yüksekliğe çıksalar sağına
soğuna dönüp, aşağıya baktıklarında neler göreceklerse bizde bunu özel teknikle birleşmiş fotoğraflar ile dijital ortama taşıyoruz. Ve müşteri
adaylarınıza konum ve çevre ile ilgili vermek istediğiniz tüm bilgileri veriyoruz. Proje nerede yapılıyor? Yakınında ne var? Çevre yollara olan
uzaklığı? Doğası nasıl? Deniz görüp görmemesi? Denize ya da AVM’lere uzaklığı? gibi birçok soruya cevap veren bu uygulamayı siz yarar
sağlayacaktır.

Peki bunu kataloglarda nasıl kullanacağız?

Herkesin cebinde bir akıllı telefon olduğunu düşünürsek bu çokta zor değil. QR kodu diğer adıyla kare kod uygulaması yardımıyla, ücretsiz
şekilde bu interaktif uygulamayı kataloğunuz ve tüm basılı reklam tanıtım materyallerinizden görüntületebiliriz.

Peki bu uygulamayı daha etkili şekilde nasıl kullanabilir, markanıza duyulacak güveni nasıl arttırabilirsiniz?

Gökyüzünden 360 derece yapacağımız interaktif uygulama güncellenebilmesinden dolayı, firmalara büyük avantaj sağlamaktadır. Peki nasıl?
Tek bir QR kodu yardımı ile projenin gidişatını belli periyotlar ile müşterilerinize gösterebilirsiniz.
Her 2 ya da 3 ayda bir yapılacak gökyüzünden çekim ile projenin ilerleyişini müşterilerinize gösterebilirsizin. Tek bir kere oluşturacağımız ve
hataloğunuza koyacağımız QR kodu ile de müşteri ne zaman kataloğu incelerse incelesin projenin son durumunu görecektir. Bu sayede hem güven
duygusu yaratmış olacaksınız hem de ‘işte projenin son durumu budur’ diyerek satış pazarlamanıza güç kazandıracaksınız.

Proje temel aşamasındayken gökyüzünden bitmiş gibi göstermek isterseniz BURAYA TIKLAYARAK ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Bursa’nın reklam ve prodüksiyon konusunda en geniş hizmeti veren reklam ajansı olan 3 Boyut Medya, size uygun çözümler ile her zaman yanınızda.

Render Çizimi ile 360 Derece Gökyüzü Çekimi Birleşti

Merhabalar;
Bugünkü yeni yazımız yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yanı sıra mimarlar içinde faydalı olacağını düşünüyorum.
Çok büyük hedefler belirleyerek yeni bir projeye başlayan bir yapı firmanız var. Ve bu firma ilk etapta müşteri adaylarına hayal satmak zorunda. Çünkü ortada toprak araziden ve render çizimlerinden fazlası yok. Peki bu render çizimlerini daha etkili hale getirmek ve müşterilerinize ‘ bakın işte proje bu’ şeklinde sunum yapmak ister misiniz?
Olaya birde mimar açısından bakalım;
Mimari çizimler yaptığınız firmanıza, yeni bir projeye başlayacak yapı firmasından bir yetkili geldi ve sizden çizim yapmanızı istedi. Bu çizim müşteri adayınızın hayalindeki proje olması için günlerce hatta belki aylarca çizim yapıyor ve renderları hazırlıyorsunuz. Sonra sunum için müşteriye gidiyor ve render çizimlerinizi gösteriyorsunuz. Peki müşterinize sadece render çizimlerini göstermek yerine projeyi bitmiş gibi göstererek, proje bittiğinde bu şekilde görünecek demek ister misiniz?
3 Boyut Medya olarak Bursa’da yapılmayan işleri yapmaya devam ediyoruz. Bursa’da gökyüzünden ilk 360 derece çekimi yapan firmamız bununla yetinmeyip, render çizimleri boş arazi üzerine yerleştirip projeyi bitmiş gibi göstermeyi başardı.
Katılacağınız fuarlarda, satış ofisinizde ya da müşteri sunumlarınızı daha etkili hale getirmek için yapı sektörüne özel hazırladığımız gökyüzünden 360 derece çekim ile render çizimlerini birleştiren örnek çalışmamızı aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular;

  1. Süreç nasıl işliyor?
    Süreç 2 farklı şekilde ilerliyor.
    1.si; Elinizde hazır render çalışmaları varsa onların açısında ve perspektifisine göre gökyüzünden uygun çekimleri yaparak render çalışmalarını 360 derece çekime yerleştiriyoruz.
    2. si: Gökyüzünden en uygun yeri belirleyip çekimi yapıyoruz. Render çalışmaları alan mimar ile görüşüp çekimi yaptığımız açıya uygun renderlar almasını istiyoruz ve sonrasında bu renderları çalışmaya entegre ediyoruz.
  2. Tüm yapı projeleri için uygun olur mu?
    Kesinlikle hayata geçirmeyi hedeflediğiniz tüm projeler için uygun bir çalışmadır.
  3. Gökyüzünden başlayarak iç mekan renderları ile daire gezdirilebilir mi?
    Evet uygun renderlar elde mevcutsa ya da mimarınız bu işleme özel render alabilirse, gökyüzünden başlayarak render çalışmaları ile daire içide gezdirilebilir.
  4. Tüm web site ve mobil cihazlarda uyumlu çalışıyor mu?
    Tüm web site ve mobil cihazlar ile uyumludur. Web site, akıllı telefon, tabletlerde %100 uyumlulukla çalışmaktadır.
Sohbeti başlat
Bize yazabilirsiniz
Merhaba,
Markanızla tanışmak için heyecanlıyız :)
Hadi o zaman bi toplantı?